Spenning i ny storkommune i Indre Østfold

Kommunevalget 2019. Høyre, Sp og Ap er nesten like store på meningsmålingene i nye Indre Østfold kommune. Lange køer ved valglokalene tyder på god oppslutning om valget i den nye storkommunen.
Leder av valgkomiteen Håvard Wennevold Osflaten har mye å gjøre i Hobøls eneste valglokale på Knapstad barne- og ungdomsskole. Foto: Joakim S. Enger

Mange forhåndsstemmer og lang kø ved valglokalet i Hobøl tyder på at kommunesammenslåingen har trigget deltakelsen i nye Indre Østfold kommune der fem kommuner skal bli en. Knapstad barne- og ungdomsskole er kommunens eneste valglokale. Eks-ordfører Håvard Wennevold Osflaten (Ap) er leder av valgstyret, og står ikke på liste til storkommunen. Vi møter opp midt i rushet etter arbeidstid. I Hobøl er tre valglokaler blitt til ett.

– Noen synes det er dumt, men mye klager er det ikke, sier Osflaten. Hobøl ligger en kort togtur fra Oslo, og mange av innbyggerne pendler.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.