SV-politiker ble drapstruet, ikke politisk motivert mener politiet

Kommunevalget 2019. Under en valgkampen i Honningsvåg opplevde en SV-politiker Hermann Mathiesen å bli drapstruet. Politiet mener at trusselen ikke var politisk motivert.
Truet på livet: SV-politiker Hermann Mathiesen i Nordkapp er kritisk til at politiet kaller drapstrusselen han opplevde en "personkonflikt". Privat foto

– Det er på bakgrunn av hva som kommer fram i etterforskningen mener vi at saken ikke er politisk motivert. Hele saken beror på en underliggende personkonflikt, som ikke har noe med politikk eller politisk ståsted å gjøre, sier politiinspektør i Finnmark politidistrikt, Thomas Darell til kommunal Rapport.

For to uker siden sto SV-politiker Hermann Mathisen på en stand i Honningsvåg sentrum for å drive valgkamp. Til Dagbladet har han forklart at en mann kom bort til standen, og mannen skal ha drapstruet SV-politikeren. Til Kommunal Rapport forklarer SV-politikeren at han aldri hadde sett mannen før. Mannen skal ha uttalt at han skulle hjem for å hente en pistol.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.