Utfordrer Ap om maskinskatten

Politikk. Vil Ap fullføre fjerningen av maskinskatten eller beholde den? Det er spørsmålet næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil ha svar på. Vent og se, svarer Ap.
Høyres næringsminister, Thorbjørn Røe Isaksen, mener Ap bør flagge et klart synspunkt i maskinskatt-spørsmålet, for å gi næringslivet forutsigbarhet. Foto: NTB scanpix

– Som næringsminister har jeg reist rundt i hele Norge, og når jeg møter bedrifter så sier alle at det er bra at maskinskatten fjernes. Det er ikke så rart. Å skattlegge produksjon og verdiskaping som eiendom er næringsfiendtlig og hemmer nye investeringer, mener Torbjørn Røe Isaksen (H).

Det var i 2017 at de nye reglene for eiendomsbeskatning av verk og bruk ble vedtatt. Etter de nye reglene skal produksjonsutstyr og installasjoner – den såkalte maskinskatten – ikke inngå i eiendomsskattegrunnlaget fra og med 2019, med en overgangsperiode på sju år.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!