Grande gir 287 millioner til regionale kulturbygg

Statsbudsjett. Kulturminister Trine Skei Grande (V) gir 287 millioner kroner til ti nye, regionale kulturbygg.
Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) gir 287 millioner kroner til regionale kulturbygg i statsbudsjettet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Den største summen gis til Operaen i Kristiansund og Stiftelsen Nordmøre museum. De får 150 millioner kroner. 15 av disse millionene kommer i 2020, skriver Aftenposten.

– Vi synes det er viktig å bygge hele landet som kulturnasjon. Hvis vi klarer å spre makt regionalt, så er det også bra for kulturen nasjonalt, sier kulturminister Trine Skei Grande (V).

Det gis en samlet bevilgning på 290 millioner kroner i statsbudsjettet, som skal fordeles på totalt 28 nasjonale kulturbygg. Ti av disse er helt nye prosjekter.

Disse ti kulturbyggene får alene 287 millioner kroner, hvor 50 millioner gis på 2020-budsjettet.

Det gis ytterligere 768,3 millioner kroner for å ferdigstille prosjekter som allerede har fått tilsagn om statlig støtte.

Regjeringen gir videre 22 millioner kroner til sikrings- og formidlingsbygg over den historiske tungtvannskjelleren i Hydrogenfabrikken på Vemork. Ti av disse gis fra Kulturdepartementet, de siste 11 bevilges av Klima- og miljødepartementet.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!