Intensjonsavtaler er ikke juridisk bindende

Politikk. Det nyvalgte flertallet i nye Fjord kommune vil forandre på enighet i intensjonsavtalen. Jussprofessor Jan Fridthjof Bernt sier at det må de gjerne.
Jusprofessor Jan Fridthjof Bernt. Arkivfoto

Det er Storfjord og Norddal kommuner som fra nyttår blir til Fjord kommune. Dette er landets minste kommunesammenslåing, og den nye kommunen får i underkant av 3000 innbyggere. I intensjonsavtalen står det at administrasjonssenteret skal være i Norddal kommune, og helsehus og helseadministrasjon skal være i Stordal. Det nye flertallet ønsker å bytte om på dette, slik at de slipper å bygge et nytt helsehus. Ansatte og rådmannen reagerer, og fylkesmannen uttrykker bekymring for om de kommer i mål innen 2020 når dette skal snus såpass sent.

Her er saken om striden i Fjord kommune:

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.