Tingretten åpner opp for straffeprosess mot Drangedal kommune

Administrasjon. På grunn av sakens art og alvor har Nedre Telemark tingrett oppnevnt bistandsadvokat for tre av de fornærmede i mobbesakene i Drangedal. Nå vurderer de fornærmede å politianmelde kommunen.
Vurderer anmeldelse: Tingretten har oppnevnt Vibeke Hein Bæra til bistandsadvokat for tre av de fornærmede i mobbesaken i Drangedal. De vurderer nå å politianmelde kommunen. Foto: Fredrik Solstad, VG

– Tingretten har foreløpig oppnevnt meg til bistandsadvokat for tre av klientene, og jeg venter på en fjerde begjæring. Dette åpner opp for en strafferettslig prosess mot skoleeier, sier advokat Vibeke Hein Bæra.

Siden i sommer har rundt 70 personer i Drangedal fortalt historier om omfattende mobbing i skolen. I forrige uke kunne NRK fortelle at en av advokat Vibeke Hein Bæras fortelle 70 klienter har nå krever et millionbeløp i oppreisning fra Drangedal kommune for brudd på opplæringsloven, barneerstatning og diverse utgifter som er påløpt. Nedre Telemark tingrett har oppnevnt Hein Bæra som bistandsadvokat for tre av klientene, noe som åpner for en strafferettslig prosess mot kommunen. Retten legger vekt på sakens alvor.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!