Lover en åpen form for parlamentarisme i Viken

Politikk. – Vår parlamentariske modell skal være mer åpen enn det vi har sett i andre kommuner og fylkeskommuner, sier påtroppende fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap) i Viken.
Tonje Brenna (Ap) blir Vikens første - og kanskje siste - fylkesrådsleder. Så lenge den består ønsker hun å styre etter en parlamentarisk modell med stor grad av åpenhet. Foto: Marte Danbolt

Etter tre ukers forhandlinger kunne listetoppene til Ap, Sp, MDG og SV i går fortelle hvordan de vil styre Viken de fire neste årene. Deres felles politiske plattform inneholder store ambisjoner på en rekke områder, selv om de allerede om to år – etter stortingsvalget i 2021 – vil be det nye stortingsflertallet om å oppløse det nye storfylket. 

Blant annet er målet å gjøre fylkeskommunens egen virksomhet fossilfri innen 2028, og å kutte de samlede klimautslippene i Viken-regionen med 80 prosent innen 2030. Fylkeskommunen skal styres etter et klimabudsjett, og ikke bare et økonomisk budsjett. Elevene i videregående skal få læreplassgaranti og et gratis skolemåltid, og opptakssystemet skal sikre at de som vil, får plass på nærskolen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!