Arbeidstilsynet ga Oslo beskjed om å stanse lovbrudd i 2012

Styring. Oslo kommune fikk i 2012 beskjed fra Arbeidstilsynet om å stanse bruddene på arbeidsmiljøloven. Sju år senere har kommunen nesten 250.000 lovbrudd.
Oslo kommune er for tiden under gransking av både Arbeidstilsynet og kontrollutvalget i kommunen etter høstens avsløringer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tilsynet avdekket grove overtidsbrudd etter kontroller i 2011 og 2012, skriver NRK.

I et påfølgende pålegg poengterte tilsynet at «Oslo kommune må innføre et system som sikrer at den enkelte arbeidstaker ikke utfører arbeid som overskrider bestemmelsene i arbeidsmiljøloven».

– Det var så alvorlig at vi ga dem et omfattende pålegg om å rette opp disse forholdene, sier regiondirektør Ørnulf Halmrast i Arbeidstilsynet i Oslo.

Rikskanalen har i høst avdekket nesten 250.000 lovbrudd i kommunen siden 2013.

– Nå viser NRKs undersøkelser at vi har altfor mange brudd på arbeidstidsbestemmelsene. Det er alvorlig. Oslo kommune skal være et trygt og godt sted å jobbe. Det viktigste nå er en gjennomgang av hvordan systemet fungerer og se på hva vi kan gjøre for å få færre brudd., sier finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG).

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!