Miljødirektoratet ber rådmennene ta klimaansvar

Energi og miljø. – Rådmannen må ta eierskap til klimaarbeidet i kommunene. Dette kan ikke lenger være avhengig av ildsjeler, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet. 
– Nå må klimaarbeidet i kommunene opp på et høyere nivå, der alle deler av kommunen har mål, planer og rutiner for å kutte utslipp, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet. Foto: Geir Mogen Buckethaus, Miljødirektoratet

For fjerde år på rad inviterer hun kommunene til å søke om tilskudd til lokale klimatiltak. Samtidig retter hun en pekefinger til rådmennene.

– Fram til nå har det ofte vært ildsjeler – i administrasjonen, blant politikerne eller innbyggerne – som har drevet det kommunale klimaarbeidet framover. Nå må klimaarbeidet i kommunene opp på et høyere nivå, der alle deler av kommunen har mål, planer og rutiner for å kutte utslipp. Derfor må topplederen ta eierskap til klimaarbeidet, sier hun til Kommunal Rapport.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!