Løp og søk – nå deler denne karen ut penger til digital hjelp

Administrasjon. 5 millioner digitaliseringskroner i engangsstøtte fordeles på 36 kommuner som ønsker å etablere veiledningstilbud innen digital kompetanse. 
Digitaliseringsminister Nikolai Astrup mener god digital kompetanse er viktig for deltakelse i arbeids- og samfunnsliv. Foto: Berit Roa, NTB scanpix

– God digital kompetanse er en forutsetning for at både offentlig sektor, næringsliv og den enkelte skal kunne ta ut det fulle potensialet som ligger i ny teknologi. I vår digitaliserte hverdag er det viktig å kunne bruke digitale verktøy for å ta del i arbeids- og samfunnsliv, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup i en nyhetsmelding på Kommunal- og moderniseringsdepartementets (KMD) hjemmeside.

Stadig flere offentlige tjenester digitaliseres. Det fordrer at befolkningen har grunnleggende digitale ferdigheter. Ifølge KMD er det mange eldre, personer utenfor arbeidslivet og innvandrere i gruppen av dem som oftest trenger veiledning og opplæring. Digitaliseringsministeren synes det er positivt at mange kommuner ønsker å hjelpe innbyggere som trenger å forbedre sine digitale ferdigheter, en oppfatning som deles av kommunalministeren.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.