Grunnrenteskatt på havbruk: – Ikke distriktsvennlig

Næringsliv. Eier i Nova Sea, Aino Olaisen, tror forslaget om grunnrenteskatt på havbruksvirksomhet kan bidra til å bære mer ved til distriktsopprør-bålet.
Aino Olaisen representerer eierfamilien i oppdrettsselskapet Nova Sea. Selskapet har anlegg langs hele Helgelandskysten og eget slakteri i hjemkommunen Lurøy. Nova Sea kan vise til svært god lønnsomhet. Foto: Anne Rodvang

– Jeg skulle ønske, for det politiske klimaet som gjelder nå, at vi ikke lager flere kamparenaer mellom by og land. Denne NOU kan bære mer ved til dette bålet, sier Aino Olaisen, representant for eierfamilien og styreleder i Nova Sea. 

Som Kommunal Rapport tidligere har omtalt, bidrar lokalt eide oppdrettsselskaper i Nordland-kommunen Lurøy til en skatteinngang mange andre kommuner bare kan drømme om. Nova Sea er det største av kommunens tre oppdrettsselskaper, med en omsetning på 2,5 milliarder i 2018. Resultat før skatt var bunnsolide 1 milliard kroner. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.