Bergens «bossug» fjerner utslipp, søppel og rotter

Energi og miljø. Med underjordiske avfallssug og elektriske renovasjonsbiler har avfallsinnsamlingen i Bergen blitt fossilfri. Mindre søppel, lukt og rotter er det også blitt.   
Restavfallet og pizzaeskene Dorthea Kristen Severinsen kaster, går i rør under bakken til en terminal utenfor byen. På bildet ser vi også Morten Skotsund, Eva Skjold og John Gaute Kvinge i renovasjonsselskapet BIR. Foto: Magnus K. Bjørke

– Jeg synes dette er kjempebra. Det er mye lettere å gidde å resirkulere bosset nå som alt er tilrettelagt, sier Dorthea Kirsten Severinsen.

Nedlesset av fulle poser og tomme pizzaesker kommer hun til avfallsstasjonen på Nordnes i Bergen. Her står «nedkastene» til byens underjordiske «bossnett» på rekke og rad, merket for henholdsvis restavfall, plastemballasje, papp og drikkekartong.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.