Geir Inge Sivertsen (H), her da han var ordfører i Lenvik, fikk dobbel godtgjørelse i november og desember i fjor, ifølge Dagbladet. Arkivfoto: Ole Petter Pedersen
Geir Inge Sivertsen (H), her da han var ordfører i Lenvik, fikk dobbel godtgjørelse i november og desember i fjor, ifølge Dagbladet. Arkivfoto: Ole Petter Pedersen
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet: Fiskeriministeren fikk dobbel lønn og feilinformerte kommunestyret

Fra november fikk Geir Inge Sivertsen (H) lønn både som ordfører og statssekretær. Regjeringsjobben starter ikke før i januar, skrev han til rådmannen.

I en søknad til rådmann Hogne Eidissen i Senja kommune om etterlønn som ordfører, skrev Sivertsen at han ikke begynner for fullt som statssekretær før 1. januar, ifølge Dagbladet.

Men på regjeringens egne nettsider ble nåværende fiskeriminister Sivertsen presentert som ny statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november, melder avisa. Statsministerens kontor bekrefter også at Sivertsen fikk første regjeringslønning 12. november.

200 prosent

Dagbladet opplyser at fiskeriministeren har ikke besvart avisas henvendelser om denne saken, men i forrige uke sa at han tiltrådte som statssekretær samtidig som han var ordfører i Lenvik, som han skulle være fram til årsskiftet etter avtalen om kommunesammenslåing. Dermed jobbet han i praksis 200 prosent.

– Det var det jeg gjorde oppmerksom på. Jeg hadde to funksjoner i november og desember. Eller egentlig fire, jeg var også innsatt som varaordfører, og i fylkestinget.

Tilbakebetaling

Sivertsen var varaordfører i Senja kommune etter kommunevalget høsten 2019 samtidig som han var ordfører i Lenvik. Årsaken er at Lenvik kommune fra nyttår ble en del av Senja kommune.

Dagbladet har tidligere omtalt at Sivertsen også fikk 120.000 kroner i ordføreretterlønn samtidig som han mottok full lønn som statssekretær. Senja kommune har besluttet å kreve etterlønnen tilbakebetalt. Sivertsen har sagt at han vil betale tilbake pengene han ikke skulle hatt.

(©NTB)