– Må sjekke feil i årevis

Administrasjon. Nær halve byggesaksavdelingen i Færder kommune jobber med opp til 150 mulige feilbehandlinger som Færder arvet fra tidligere Tjøme kommune.
Færder har opprettet en egen enhet for tilsyn og ulovlighetsoppfølging for å følge opp sakene fra Tjøme. Kommunaldirektør Margrethe Løgavlen i Færder kommune leder kontrollen. Foto: Færder kommune

– Arbeidet vil garantert ta flere år. Det er enormt krevende, sier kommunaldirektør Margrethe Løgavlen for teknikk og miljø i Færder kommune.

Byggesaken fra Tjøme har vokst etter varsler i fjor sommer om kritikkverdige forhold på byggesaksavdelingen. Politiet i Sør-Øst er i full gang med å etterforske en omfattende sak med mistanke om tjenestefeil, og byggesaksavdelingen i Færder vurderer mellom 140–150 mulige feilbehandlinger. Hittil har politikerne omgjort tre tidligere vedtak, blant annet klarsignal til å bygge to hytter og et basseng.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.