Stilisert fyrtårn skaper harme lengst sør

Administrasjon. – Skal vi først ha et fyr i kommunevåpenet, så må det ligne et fyr, mener Øystein Sangesland (KrF) i Marnardal.
– Hele våpenprosessen har vært en dum prosess, mener Øystein Sangesland (KrF) i Marnardal. Han ønsker et mer samlende våpenmotiv enn et stilisert fyrtårn. Lindesnes fyr er Norges eldste fyr, fra 1656.

Forslag til kommunevåpen i nye Lindesnes ble nedstemt i Marnardal. Nytt våpen skal vedtas av nytt kommunestyre tidligst til høsten. 

Etter en prosess med 900 innkomne forslag fra innbyggerne i de tre kommunene Lindesnes, Marnardal og Mandal, ble tre grafiske aktører invitert til å komme med sine bidrag til hva som burde bli den nye kommunens symbol. Fra før har kystkommunene fyr og fisker i sine våpen og innlandskommunen kongler i sitt.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.