– Dekker ikke engang utgifter til blomster

Administrasjon. Rammetilskuddet for landets 422 kommuner er tilført tre millioner kroner, og da er reformen med kommunale vielser fullfinansiert, mener staten. Men kommunene mener de har langt større utgifter.  
Sarpsborg har innredet et eget vielsesrom på rådhuset med mye lokal kunst. Her er ordfører Sindre Martinsen-Evje vigsler. Foto: Sarpsborg kommune.

I litt over ett år har kommunene hatt ansvar for borgerlige vielser, en oppgave mange ordførere var skeptiske til å overta fra domstolene fordi det ikke er en kommunal kjerneoppgave. Mange hadde også ønsket seg mye tyngre oppgaver i forbindelse med kommunereformen.

Nå ett år etter har 75 prosent av kommunene har svart på Kommunal Rapports undersøkelse om hva de synes om å ha oppgaven. Hele 80 prosent er fornøyd med at kommunen kan vie brudepar i nærmiljøet, og mange beskriver det som en ære å få være med på brudeparets store dag.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!