Mener Rennesøy mangler vilje til å rette arkivmangler

Administrasjon. – Vi har brukt opp våre maktmidler og kan ikke gjøre noe mer, sier fagdirektør Kjetil Reithaug i Arkivverket som nå har varslet Fylkesmannen i Rogaland.
Arkiv er krevende, det krever kompetanse og penger. Fagdirektør Kjetil Reithaug i Arkivverket mener ledelsen i mange kommuner ikke skjønner alvoret. Nå har Arkviverket sendt bekymringmelding tl Fylkesmannen i Rogaland fordi Rennesøy kommune ikke har lukket alle påleggene som kommunen har fått. Foto: Arkivverket/Berre

I 2017 kom Arkivverket på besøk til Rennesøy kommune for å sjekke tilstanden til arkivene og rutiner og prosedyrer rundt arkiveringen. Det endte med en liste på ni pålegg som kommunen ble bedt å ordne opp i innen midten av januar i fjor. 1. mars i år sendte Arkivverket brev til Rennesøy og minnet på at det fortsatt ikke var ryddet opp i seks av de ni påleggene. I brevet heter det at kommunen driver pågående lovbrudd tross gjentatte purringer fra Arkivverket.

Samtidig skriver Arkivverket bekymringsmelding til Fylkesmannen hvor Arkivverket gir uttrykk for at kommunen trenerer saken og ikke forstår alvoret.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.