Bruker millioner på å rydde i arkivet

Administrasjon. Os kommune i Hordaland bruker nå millionbeløp på å få arkivet sitt i orden før kommunen slås sammen med Fusa.
Å avslutte gamle arkiver og sende dem til depot kan bli en dyr affære. Dette bildet er hentet fra IKA Kongsberg. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Nylig bevilget kommunestyret 3,5 millioner kroner for å rydde opp i feil påpekt av Arkivverket etter et tilsyn i fjor. Arbeidet med arkivrydding startet før Arkivverket kom på besøk, så i tillegg har kommunen tidligere inngått avtale om rydding av uordnet arkivmateriale. Finansieringen av dette er dels tatt fra et fond på 2,9 millioner kroner som arkivet fikk etter regnskapsavslutningen for 2017.

Totalt er det dermed tilført 6,4 millioner kroner i friske midler for arkivrydding.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.