Kommunalsjef trekker seg etter anklager

Administrasjon. Først måtte rådmannen i Kongsvinger gå. Så trakk kommunalsjefen seg. Advokaten til kommunalsjefen mener det minner om henrettelse. 
Kommunalsjef for oppvekst i Kongsvinger kommune, Kjersti Vevstad, har valgt å trekke seg etter anklager om trakasserende og fryktbasert lederstil. Hun er svært kritisk til kommunens saksbehandling. Foto: Kristin Kyllingstad

– Denne prosessen vitner om en henrettelse av rådmannen og kommunalsjefen for åpen scene, og det hele virker å ha til hensikt å ramme hardest mulig. Hvis dette er standarden for saksgang i kommunesektoren i 2019 er jeg skremt, sier advokaten til tidligere kommunalsjef Kjersti Vevstad, Geir Langhelle.

Før påske krevde 27 ledere i Kongsvinger kommune at rådmann Gry Sjødin Neander og kommunalsjef for oppvekst Kjersti Vevstad ble fjernet fra sine stillinger på grunn av trakasserende og fryktbasert lederstil. De 27 lederne gikk ikke gjennom kommunens varslingssystem, men de sendte et brev direkte til politisk ledelse gjennom sine fagorganisasjoner.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.