Stadig flere over 100 år

Administrasjon. Gjennomsnittsalderen i Norge øker og øker. Her kan sjekke oversikten over hvor mange i din kommune som er 100 år eller eldre.
Det blir stadig flere eldre i Norge samtidig som fruktbarheten synker. 1. januar i år var den største ettårige aldersgruppen i Norge de som var 49 år – og altså var født i 1969, viser tall fra SSB. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

«Gjennomsnittsalderen i Norge har økt hvert eneste år vi har tall for. Første januar 2019 var befolkningen i gjennomsnitt 40,3 år gammel», skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) i en analyse av befolkningsutviklingen i Norge. De siste årene har denne utviklingen også gått raskere, «i løpet av 2018 økte snittalderen med 0,23 år. En så rask årlig aldring har vi ikke sett før», skriver SSB.

Samtidig som befolkningen eldes kan vi også regne med å bli eldre enn tidligere generasjoner. Forventet levealder for gutter som blir født nå er 81 år, mens den for jenter er 84,5 år.

 
 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.