– En slik praksis kan vi ikke leve med

Administrasjon. En varsler meldte at ansatte i Kongsvinger kommune lånte kommunens utstyr i privat regi og gjennom egne enkeltmannsforetak. Lovmessig i gråsonen, konkluderer advokatfirma.
Advokatfirmaet Campbell & Co mener at kulturetaten i Kongsvinger kommune har hatt en utlånspraksis som trolig er konkurransevridende. Foto: Terje Lien

«Den konkrete betalingen og økonomiske fordelen er det tvil om, men kommunens utstyr kan ha utgjort en del av et privat tilbud som faktureres i enkeltmannsforetak, noe også varsler har hatt en klar oppfatning av», heter det i rapporten til advokatfirmaet Campbell & Co, som bistår kommunen.

En lokal næringsdrivende på Kongsvinger har reagert kraftig på at ansatte kulturetaten i Kongsvinger kommune skal ha lånt ut offentlig lys-, lyd- og sceneutstyr subsidiert eller gratis til kommersielle aktører. Dette skal ha medført at andre lokale selskaper i bransjen mistet inntekter. I november i fjor varslet næringsaktøren om saken, og advokatfirmaet Campbell & Co, som er kommunens varslingsmottak, foretok undersøkelser og har kommet med sin konklusjon. Her får varsleren medhold.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!