Rådmann sa opp fordi politikerne gjør vedtak uten utredning

Administrasjon. Flere ganger har rådmann Lage Trangsrud i Engerdal reagert på at politikerne fatter vedtak uten at sakene er utredet. Nå har han fått nok.
Ble ikke hørt: Rådmann i Engerdal, Lage Trangsrud, mener politikerne fatter vedtak uten å kjenne konsekvensene. Han har nå valgt å si opp. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Vi er i en vanskelig økonomisk situasjon, og jeg har gitt politikerne klar beskjed om at jeg ikke kan være med på at det fattes vedtak med økonomiske konsekvenser for kommunen, uten at saken har blitt utredet på forhånd. Jeg måtte ta konsekvensen av dette, sier Trangsrud til Kommunal Rapport.

Rådmannen startet i sin stilling i Engerdal i 2017. Han sier han flere ganger har opplevd at politikerne har gjort vedtak uten at sakene er utredet på forhånd. Denne saksbehandlingen har Trangsrud reagert kraftig på. Han sier han har gitt uttrykk for at rådmannen ikke kan leve med en slik saksgang. Det var avisa Østlendingen som først omtalte saken.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.