Forliket strandet, mot rettssak i varslersaken

Administrasjon. Rettsmeklingen mellom Eidskog kommune og varsleren Bente førte ikke til et forlik. Nå må ordfører Kamilla Thue (Ap) møte i retten.
Ordfører Kamilla Thue i Eidskog klarte ikke å oppnå et forlik med varsleren i onsdagens rettsmekling. Nå møtes partene til hovedforhandlinger. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Når terrenget avviker sterkt fra kartet i forvaltningen plikter man å varsle, og det er det jeg har gjort i denne saken. Det har ført til en lang og tung kamp, som nå ender i retten. Dette mener jeg er betenkelig, og det viser at det innebærer en stor risiko å varsle i offentlig sektor, sier varsleren Bente.

Onsdag denne uka ble det gjennomført rettsmekling mellom Eidskog kommune og varsleren Bente i Glåmdal tingrett. Varsleren mener at kommunen har utsatt henne for gjengjeldelse etter at hun varslet om uregelmessigheter i retakseringen av eiendomsskatt, og hun har stevnet kommunen med krav om full stilling, oppreisning og erstatning. Rettsmeklingen førte imidlertid ikke fram.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!