Lærer frifunnet for fysisk krenkelse av elev

Administrasjon. Ketil Stokkan ble i Nord-Troms tingrett frifunnet for påstanden om fysisk krenkelse av en elev. Nå er det klart at dommen ikke blir anket.  
Lærer Ketil Stokkan kan puste lettet ut, etter at det ble klart at frifinnelsen av ham blir stående. Foto: Terje Mortensen, VG/NTB scanpix

– Dommen er med på å skape presedens for andre som havner i en lignende situasjon. Frifinnelsen i tingretten var viktig, ikke bare for meg, men også for 100.000 lærere og for rekrutteringen til læreryrket, uttalte Ketil Stokkan til nettavisen Fri Fagbevegelse da dommen ble kjent i slutten av oktober.

Ifølge Fri Fagbevegelse var Stokkan tiltalt for å ha fysisk krenket en elev ved å holde en tavleklut mot guttens munn. Nær én måned senere er det klart at dommen ikke ankes videre til lagmannsretten, hvilket innebærer at frifinnelsesdommen er endelig.  

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.