Professor betegner KS-advokatens vurdering som «hinsides faglig fornuft»

Administrasjon. KS-advokat Geir S. Winters har gitt Eidskog kommune juridiske råd i varslersaken, og kommunen har vedtatt å følge rådene. To jussprofessorer mener advokaten er på villspor.
Jussprofessor Erik Boe mener KS-advokat Geir Winters gir Eidskog kommune faglige råd som er uriktige. Jussprofessor Jan Fridhtjof Bernt mener også at Winters tar feil. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Det er underlig og trist å se protest mot statens lovlighetskontroll holdt i så aggressiv tone, og med så krigersk utfall, endog med å anbefale mulig søksmål mot staten, som i KS-advokat Winters notat til Eidskog kommunestyre, sier professor emeritus i offentlig rett ved Universitetet i Oslo, Erik Magnus Boe.

I midten av oktober opphevet Fylkesmannen et vedtak kommunestyret i Eidskog tidligere har fattet i forbindelse med varslingssaken. Fylkesmannen konkluderte nemlig med at rådmannen er inhabil i saken, og dermed er vedtaket ugyldig.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.