To siktet for grovt underslag: Advokat mener det minner om en ukultur

Administrasjon. To ansatte i Tromsø kommune er siktet for grovt underslag. De skal ha solgt kommunale eiendeler for egen vinning.
Kommunedirektør Britt Elin Steinveg i Tromsø kommune mener det er alvorlig at ansatte ser ut til å ha misbrukt offentlige midler til egen vinning. Foto: Tromsø kommune

– Min klient bidrar til sakens opplysning og samarbeider med politiet. Det er ting som tyder på at det har været en ukultur innad i kommunen, men vi må avvente det som kommer fram av etterforskningen, sier advokaten til en av de siktede, Jan Christian Kvanvik.

I sommer politianmeldte Tromsø kommune to av sine ansatte for økonomisk mislighold i en avdeling som gir arbeidstrening til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Anmeldelsen kom etter at avisa Nordlys publiserte saker som indikerte at ansatte hadde solgt kommunale eiendeler til egen vinning. Interne undersøklser avdekket mislighold, og to ansatte ble avskjediget i september.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!