Nyheter

Ansatte i Midt-Telemark kommune er sterkt preget, etter at kommunedirektøren i går ble kjørt til sykehuset etter en voldshendelse på kommunehuset.
Ansatte i Midt-Telemark kommune er sterkt preget, etter at kommunedirektøren i går ble kjørt til sykehuset etter en voldshendelse på kommunehuset.

Kommunedirektør ble slått ned på kommunehuset

Etter en opphetet diskusjon på kommunehuset i Midt Telemark skal kommunedirektør Per Dehli ha blitt slått i bakken. De ansatte er preget og mottar psykologhjelp.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en svært alvorlig hendelse. Vi er sjokkerte over at noe slik kan skje, og hele administrasjonen er preget av det som har skjedd sier ordfører Siri Blichfeldt Dyrland (Sp) i Midt-Telemark kommune til Kommunal Rapport.

Kjørt bort i ambulanse

Mandag ettermiddag oppsto det en diskusjon mellom en besøkende og ansatte på servicetorget på kommunehuset i Midt-Telemark kommune. Mannen som hadde oppsøkt kommunehuset, skal ha oppført seg aggressivt og truende. Da kommunedirektør Per Dehli kom til stedet, skal han ha blitt slått i bakken av mannen i 40-årene.

– Av ukjente årsaker ble den mistenkte oppfarende og sint. Da kommunedirektøren kom til stedet, skal han ha blitt slått gjentatte ganger. Han skal ha blitt slått mot hodet, og han gikk i bakken, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Sør-Øst politidistrikt.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Kommunedirektøren ble kjørt i ambulanse til sykehuset. Ifølge politiet ser det ut til at kommunetoppen kun ble påført lettere skader.

– Ut ifra den informasjonen vi har i dag, ser det ut til å gå greit med kommunedirektøren. Han er ute av sykehuset, men han er sykemeldt, sier ordfører Dyrland.

Kommunedirektør Per Dehli uttaler i en sms til Kommunal Rapport at han trolig er tilbake om et par dager. Han viser til assisterende kommunedirektør Mona Slaaen for kommentarer til saken. Hun gjør det klart at saken er anmeldt.

– Vi følger opp helsen til ansatte som var involvert i hendelsen. Vi har innført adgangskontroll til kommunehuset og noen andre steder, og vi evaluerer og vurderer ytterligere tiltak, skriver Slaaen til Kommunal Rapport.

Kommunedirektør Per Dehli i Midt-Telemark kommune har blitt utsatt for vold i kommunehuset.

Får hjelp av psykolog

De ansatte på kommunehuset i Midt-Telemark er sterkt preget av det som har skjedd. I dag har vitner til hendelsen og andre ansatte på kommunehuset gjennomført en debrifing av voldssituasjonen med kommunepsykologen.

– Vi er sterkt påvirket av det som skjedde. Sammen med kommunepsykologen snakket vi om hvordan vi opplevde hendelsen. Vi gjennomgikk hva slags ettervirkninger voldsopplevelser kan ha. Det neste vi må ta stilling til er hvordan vi skal øke sikkerheten til de ansatte, sier ordføreren.

Kommunen har inntil videre låst døren til kommunehuset. På denne måten kan ikke lenger hvem som helst bare spasere inn i bygget uten en konkret avtale.

Ukjent motiv

Verken politiet eller ordføreren har det klart for seg hvorfor den mistenkte mannen oppsøkte kommunehuset. Det er heller ikke klart hva som var grunnen til at personen hisset seg opp.

– Den mistenkte har bedt om advokatbistand. Vi får derfor ikke avhørt ham før i ettermiddag. Noe motiv for at mannen skal ha brukt vold kan vi derfor foreløpig ikke si noe om, sier politiadvokat Ljosåk.

Advokat Andreas Nyhaug er utnevnt til å representere den mistenkte mannen. Han har ikke svart på våre henvendelser.

Ifølge politiet har mannen en voldshistorikk, og det vil bli vurdert om det er grunnlag for å varetektsfengsle mannen.

– Vold mot offentlig ansatte er en veldig alvorlig sak. Den mistenkte er kjent for lignende episoder tidligere og vi må ta stilling til gjentakelsesfaren, sier Ljosåk.

Powered by Labrador CMS