Nyheter

Konflikten mellom rådmann Randi Dørum og Åmot kommune avsluttes med et forlik. Arkivfoto: Anita H. Gotehus, Østlendingen
Konflikten mellom rådmann Randi Dørum og Åmot kommune avsluttes med et forlik. Arkivfoto: Anita H. Gotehus, Østlendingen

Rådmannen trekker alle beskyldninger hun har framsatt

Konflikten mellom rådmann Randi Dørum og Åmot kommune avsluttes. Kommunestyret har godkjent forliksavtale mellom partene. Fakta

Publisert Sist oppdatert

– Jeg kommenterer ikke saken før etter klokka 12 i dag, sier ordfører Ole Erik Hørstad (H) i Åmot kommune.

Fikk grønt lys

Den langvarige konflikten mellom Åmot kommune og rådmann Randi Dørum ser ut til å være avgjort i et forlik. I slutten av januar utformet Åmot kommune et forlikstilbud til Randi Dørum, og ifølge saksdokumentene til kommunestyret skal Dørum ha akseptert avtalen 14. februar.

Onsdag kveld vedtok kommunestyret forliket. Etter det Kommunal Rapport erfarer, skal avtalen signeres i dag.

Fakta

Rådmann Randi Dørum i Åmot kommune fikk to varslingssaker mot seg fra ansatte i 2016 og 2018.

Rådmannen sendte et eget varsel til alle medlemmene i kommunestyret i september 2019.

Kommunen betegner brevet fra Dørum som urimelige og krenkende påstander mot tidligere ordførere Ole Gustav Narud (Sp) og Espen André Kristiansen (Ap).

Rådmannen ble oppsagt i oktober i fjor, men Dørum mener at oppsigelsen er en ulovlig gjengjeldelse.

Forhandlinger mellom partene førte ikke til en minnelig løsning.

I januar i år stevnet Dørum Åmot kommune for retten.

«Arbeidsgruppen har etter en grundig vurdering kommet fram til at vil vi anbefale at forliksavtalen godkjennes av Åmot kommunestyre», står det i ordførerens saksframlegg til kommunestyret.

Trekker alle beskyldninger

I forliksavtalen får Dørum utbetalt 1,2 millioner kroner brutto av Åmot kommune, mot at hun trekker søksmålet hun har tatt ut mot kommunen. Partene dekker sine egne omkostninger i saken, arbeidsforholdet avsluttes fra 1. februar i år, og et av punktene er at rådmannen trekker tilbake alle beskyldninger hun har framsatt.

«Videre forutsetter forliksavtalen at Randi Dørum med endelig virkning trekker tilbake alle beskyldninger framsatt i brev som ble sendt til kommunestyrets representanter», står det i saksdokumentene til kommunestyret.

Har krav på lønn

Arbeidsgruppen i Åmot kommune viser til at forlikstilbudet med vurderes opp mot det faktum at Dørum har krav på lønn fram til det eventuelt foreligger en kjennelse som fastsetter fratreden, eller fra det tidspunkt det foreligger en rettskraftig dom i saken.

«Omkostninger i rettssaken og prosessrisiko må også tas i betraktning i vurderingene av forlikstilbudet», skriver ordføreren i saksframlegget.

Advokaten til Randi Dørum, Jens Kristian Johansen, har ikke svart på våre henvendelser.

Powered by Labrador CMS