Nyheter

Ordfører Gunda Johansen (Ap) i Balsfjord peker på at varslingssaken mot rådmannen er belastende for alle parter. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix
Ordfører Gunda Johansen (Ap) i Balsfjord peker på at varslingssaken mot rådmannen er belastende for alle parter. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Varslingssaken i Balsfjord tar tid: – Belastende for alle involverte

Varslingssaken mot rådmannen i Balsfjord er fortsatt uavklart. Granskingen av saken har nå tatt åtte måneder.

Publisert Sist oppdatert

– Vi befinner oss i en uavklart situasjon som er belastende for alle parter. Vi venter på granskingsrapporten, slik at vi kan komme oss videre, sier ordfører Gunda Johansen (Ap) i Balsfjord kommune.

Noen uker fram i tid

I april varslet en kommunalsjef og tre enhetsledere om at rådmann Rigmor Richardsen hadde en lederstil som skapte frykt og uro. Dette førte til at rådmannen ble permittert på ubestemt tid, det ble konstituert en ny rådmann og advokatfirmaet Rekve, Pleym & Co ble engasjert for å granske saken.

Åtte måneder senere er granskingsrapporten fortsatt ikke klar.

– Vi har fått signaler fra advokatselskapet som foretar granskingen at de ser for seg noen uker til før de er ferdig med rapporten, sier konstituert rådmann Kjetil Aasen til Kommunal Rapport.

Vil avvente

I varselet ble rådmannen anklaget for å reagere med raseri og hersketeknikk når meninger eller spørsmål fremmes. Også ordfører Gunda Johansen må tåle kritikk i varselet, der for tette bånd mellom politisk og administrativ ledelse er en av anførslene.

Rådmann Rigmor Richardsen har tidligere ikke ønsket å kommentere saken, og hun ønsker heller ikke nå å si noe om hvordan ventetiden oppleves.

– Jeg ønsker ikke å gi noen kommentar før granskingen er ferdig, skriver Richardsen til Kommunal Rapport.

Takler saken godt

Ifølge lokalavisa Nye Troms er rådmannen permittert med full lønn, og kommunen lønner dermed for øyeblikket to rådmenn. I tillegg skal arbeidet med rapporten ifølge avisa ha rundet en halv million kroner.

Konstituert rådmann Kjetil Aasen bekrefter at saken påfører kommunen merkbare ekstrautgifter, men han peker på at de ansatte i svært liten grad lar seg påvirke av den pågående varslingssaken.

– De ansatte har taklet denne saken veldig godt. De fleste venter på at saken skal få en slutt, men de ansatte gjør den jobben de skal gjøre uavhengig av varslingssaken. Denne saken lever uansett sitt eget liv, og vi lar oss ikke påvirke av den, sier Aasen.

Vi har ikke lykkes å få en kommentar fra advokat Jens Johan Hjort i advokatselskapet Reke, Pleym og Co, som har oppdraget med granskingen.

Powered by Labrador CMS