Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Journalistpris til Kommunal Rapport

Kommunal Rapport er tildelt Fagpressens journalistpris for andre gang på tre år.

Bjørn Brox (f.v.) og Siri Baastad fikk Fagpressens journalistpris for sine artikler om skoleresultater og karakterer. Til høyre juryleder Helge Rønning, som er professor i medievitenskap. (Foto: Terje Lien.)

Journalistprisen for 2002 ble tildelt journalistene Siri Baastad og Bjørn Brox for serien om åpenhet rundt skoleresultater og karakterer.

Prisen ble delt ut under et arrangement sist tirsdag. Konkurransen var hard. 14 aviser og blader som er medlemmer i fagpresseorganisasjonen, hadde sendt inn 25 artikler eller serier som ble vurdert av juryen. Helge Rønning, professor i medievitenskap ved Universitetet i Oslo, har vært juryens leder.

I begrunnelsen for at Baastad og Brox fikk prisen heter det blant annet at «artikkelserien tar for seg hvorfor det er nødvendig med større åpenhet når det gjelder resultatene i norsk skole. Den dokumenterer hvordan motstanden fra skolemyndighetene mot å offentliggjøre karakterstatistikker gjør det vanskelig å få innsyn i skolens kvalitet.»

Gjennomslag

Videre heter det i begrunnelsen at «reportasjene bygger på grundig journalistisk research, samtidig som de lar ulike synspunkter komme til uttrykk». Serien betegnes som et eksempel på god kampanjejournalistikk. Det understrekes også at den har fått gjennomslag i den videre offentlighet.

Ansvarlig redaktør Øyvin Norborg er stolt og glad på alle ansattes vegne for at Kommunal Rapport enda en gang er funnet verdig til en utmerkelse som henger så høyt som Fagpressens journalistpris.

- Spesielt setter jeg pris på juryens ord om at artikkelserien bygger på grundig journalistisk research, samtidig som ulike synspunkter kommer til uttrykk. Det er nettopp troverdighet som skal være fundamentet for alt vårt journalistiske arbeid. Vi skal ikke være mikrofonstativ for noen, men belyse sakene fra de forskjellige vinkler. Det er spesielt hyggelig å få høre fra en så kompetent jury at vi har lyktes med dette, sier Norborg.

Skrevet av: Kommunal Rapport