Venter på evaluering av paragrafen stortingsflertallet vil endre

Åpenhet. Justisdepartementet mener at det ikke er faglig grunnlag for å endre offentlighetsloven, før forskere har evaluert loven. Uttalelsen kommer bare kort tid etter at et stortingsflertall ønsker mer hemmelighold i Norge.
Justisdepartementet har ikke grunnlag for å uttale seg om behovet for å endre offentlighetsloven før loven er evaluert grundig, sier statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp). Foto: Justisdepartementet.

Representanter fra Arbeiderpartiet, KrF, Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre har fremmet et forslag om å gi kommuner med parlamentarisk styreform videre fullmakter til å hemmeligholde dokumenter.

Dersom forslaget vedtas i Stortinget, betyr det at alle saksframlegg til byrådet kan hemmeligholdes som fast praksis, helt fram til det tidspunktet byrådet bestemmer at det skal fattes endelig vedtak i saken.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.