Bryter offentlighetsloven - følger egen praksis

Åpenhet. Mens offentlighetsloven diskuteres på Stortinget, markerer Nord-Trøndelag fylkeskommune politisk motstand ved å nekte innsyn i politiske saksdokumenter – stikk i strid med Fylkesmannens vedtak.

Etter en mangeårig kamp mot det innsyn offentlighetsloven hjemler, har ledende personer fra kommuner med parlamentarisk styreform blitt bønnhørt.

Representanter fra et bredt flertall på Stortinget vil endre offentlighetsloven, slik at det blir opp til byrådene og fylkesrådene selv å få bestemme når det skal bli offentlighet og debatt rundt sakene de behandler. Stortinget skal ha en offentlig høring om saken tirsdag denne uken.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.