KS: Ja til utvidet innsyn – skeptisk til straff

Åpenhet. Administrasjonen i KS etterlyser utredning av konsekvensene hvis politikere bryter taushetsplikt pålagt av kommunestyret. 
Administrerende direktør Lasse Hansen i KS mener Kommunaldepartementet må oppklare hva som blir konsekvensene for folkevalgte, om det innføres et utvidet innsyn for politikere med påfølgende taushetsplikt pålagt av flertallet. Arkivfoto

Like før helgen publiserte KS sakspapirene til hovedstyremøtet kommende torsdag, der høringsuttalelsen om ny kommunelov skal vedtas.

Det har vært mest oppmerksomhet om forslaget fra utvalget om å gi lokalpolitikere utvidet rett til innsyn i dokumenter administrasjonen vil holde hemmelig med hjemmel i offentlighetsloven – og at lokalpolitikere som likevel publiserer disse opplysningene skal risikere fengsel.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.