Gir råd om varsling og ytringsfrihet

Åpenhet. – Å skape tillit i en god forvaltning, er lett å si, men vanskelig å gjennomføre, sier leder Tora Aasland i Kommunesektorens etikkutvalg.
Rådmann Bodil Sivertsen, KS-direktør Tor Arne Gangsø og leder Tora Aasland i Kommunesektorens etikkutvalg har lansert en ny veileder om ytringsfrihet og varsling som nå blir sendt alle kommuner. Foto: Terje Lien

Oppgaven skal imidlertid bli lettere for kommuner og fylkeskommuner om de bruker KS’ nye veileder Ytringsfrihet og varsling, mener Aasland og de andre som lanserte den i dag; arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø i KS og rådmann Bodil Sivertsen i Sandnes.

Etikkutvalget tok initiativet til veilederen, som er nå revidert etter at første utgave kom for ti år siden. Siden er varslingsreglene i arbeidsmiljøloven innskjerpet, vanskelige varslingssaker har stått på dagsordenen i mange kommuner, og fra flere hold er det uttrykt bekymring for offentlig ansattes ytringsfrihet, blant annet fra Sivilombudsmannen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.