Hemmeligholder kritikk av kommuneledelsen

Barnevern. Sogndal kommune får kritikk for håndteringen av langvarig arbeidskonflikt i barnevernet, men granskingsrapporten er i sin helhet unntatt fra offentligheten. Ordfører kan ikke oppgi lovhjemmel for hemmeligholdet.
En granskningsrapport om barnevernet i Sogn er i sin helhet unntatt offentlighet, også delene som kritiserer kommuneledelsen. Arkivfoto

Den interkommunale barnevernstjenesten, der Sogndal er vertskommune, har vært preget av konflikter og sykefravær helt siden oppstarten i 2008. Dette understøttes av Fylkesmannen, som tidligere har avdekket alvorlige lovbrudd i tjenesten.

– Det går utover tjenestene når folk er sykemeldte og ikke trives på jobb og er utrygge. Det er det som er verst, sier Frank Nymark, hovedverneombud i Sogndal kommune.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.