Nekter innsyn etter korrupsjonsanklager

Åpenhet. Rådmannen i Bardu nekter en innbygger innsyn etter at vedkommende anklagde en kommuneansatt for korrupsjon. Først må innbyggeren si unnskyld.
Håvard Gangsås, rådmann i Bardu, trenerer innsynskrav fram til han får en unnskyldning for korrupsjonspåstander. Foto: Bardu kommune

Innbyggeren dumpet snø på kommunal eiendom. Da kommunen henvendte seg for å få slutt på dumpingen, krevde innbyggeren å få vite hvem som hadde tipset kommunen.

Det vil ikke Bardu kommune si. Særlig ikke etter at innbyggeren anklagde kommunens saksbehandler for å være korrupt. Det til tross for at Fylkesmannen nå har skrevet til Bardu kommune og sagt at de plikter til å behandle kravet i tråd med de regler som følger av forvaltningsloven og offentlighetsloven.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.