Nekter innsyn i anklagene mot rådmannen og kommunalsjefen

Åpenhet. Kongsvinger kommune mener at anklagene mot tidligere rådmann Gry Sjødin Neander og en kommunalsjef er taushetsbelagt informasjon. Jussprofessor mener dette minner om misbruk av taushetspliktreglene.
Holder kritikk hemmelig: Kongsvinger kommune holder kritikken mot tidligere rådmann Gry Sjødin Neander og kommunalsjef Kjersti Vevstad hemmelig. Foto: Magnus K. Bjørke

– Vi mener at både avsender og de to ansatte som blir nevnt i brevet har krav på taushet, sier assisterende rådmann i Kongsvinger kommune, Ole Frode Mikkelsgård.

Før påske sendte Akademikerforbundet og Skolelederforbundet et brev til ordfører, gruppelederne i kommunestyret og til hovedtillitsvalgt i kommunen. Brevet inneholdt anklager om at rådmann Gry Sjødin Neander og kommunalsjef for omsorg, Kjersti Vevstad, hadde en trakasserende og fryktbasert lederstil, og til sammen krevde 27 ledere i kommunen at de to lederne ble fjernet fra sine stillinger. Brevet førte til Neander trakk seg med umiddelbar virkning før påske. De to har så langt ikke ønsket å kommentere anklagene mot dem. Kommunal Rapports innsynskrav ble imidlertid avslått med henvisning til at dokumentet inneholder taushetsbelagt informasjon.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.