Politisk misnøye mot behandlingen av varslersaken i Eidskog

Åpenhet. Mange av politikerne i Eidskog mener at kommunen har behandlet varslingssaken på en svak måte. Flere kommer med kraftig kritikk mot ledelsen.
Taus: Ordfører Kamilla Thue (Ap) i Eidskog ønsker ikke å si hva hun mener om at mange politikere er kritisk til kommunens behandling av varslersaken. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Det er veldig interessant at så mange politikere mener at saken ikke er godt behandlet av kommunen, sier varsleren Bente i Ediskog.

I tre år har Eidskog vært preget av en varslingssak, etter at en ansatt varslet om kritikkverdige forhold rundt retakseringen av eiendomsskatt og deretter om gjengjeldelse fra ledelsen. 14 av kommunens listekandidater har tatt VGs valgomat, og ett av spørsmålene i undersøkelsen er om de synes at de som styrer kommunen har gjort en god jobb med varslersaken. Det er kun Senterpartiets kandidat Knut Gustav Woie som har valgt å si seg «litt enig» i at kommunen har håndtert varslingssaken på en god måte. Flere fremmer kritikk mot kommunen, og Frps Remi Johan Reppe Rasmussen betegner kommunens ledelse som inkompetent.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.