Nyheter

Anita Orlund gikk av som kommunedirektør i Sør-Odal torsdag 14. mars.
Anita Orlund gikk av som kommunedirektør i Sør-Odal torsdag 14. mars.

Kommunedirektør gikk på dagen

Anita Orlund (59) gikk torsdag fra stillingen som kommunedirektør i Sør-Odal med sluttavtale.

Publisert Sist oppdatert

– Vi skilles som venner, sier ordfører Knut Hvithammer (Ap) til Kommunal Rapport.

Orlunds avgang kommer kort tid etter at en konflikt ved Glommasvingen skole toppet seg med at rektoren, Ingrid Maria Ulheim, gikk av med sluttavtale.

Orlund får en sluttpakke tilsvarende én årslønn, ca. 1,3 millioner kroner. Hun hadde en ansettelsesavtale der hun frasa seg oppsigelsesvernet.

– Avtalen ble til etter dialog mellom oss to. Jeg søkte råd hos KS-advokatene, sier Hvithammer.

Kommunestyret skal behandle sluttavtalen 19. mars.

– Helhetsvurdering

Hvithammer vil ikke kommentere om skolesaken var den direkte årsaken til at Orlund slutter, men sier at beslutningen ble tatt etter en helhetsvurdering.

– Det er ikke til å stikke under stol at dette har vært en spesiell og krevende sak, som vi må jobbe videre med både kort og lang sikt. Vi må vise tydelig at vi er på samme lag, både rådhuset, skolen, foreldre og ansatte, sier han.

Ordfører Knut Hvithammer (Ap) sier at han vil savne Anita Orlund.

– Jeg kommer til å savne Anita. Hun er en veldig kompetent leder med solid kompetanse fra kommunesektoren og et godt blikk for det politiske. Jeg vil særlig fremheve arbeidet hun har gjort med kommunalt eierskap. Vi er blitt en mer bevisst og profesjonell kommune når det gjelder styringen av IKS-er og andre kommunale selskaper, sier ordføreren.

Hvithammer er inne i sin fjerde periode som ordfører og har samarbeidet med Orlund som kommunedirektør i tre og et halvt år siden hun tiltrådte i 2021.

I 2005 til 2011 var hun ordfører for Ap i Skedsmo.

Fra 2018 til hun begynte i Sør-Odal var hun rådmann i Nannestad, etter noen år som administrerende direktør Kunnskapsbyen Lillestrøm.

Powered by Labrador CMS