Nyheter

Varaordfører Marius Nilsen (Sp) og ordfører Ragnhild Vassvik (Ap) i Gamvik kommune.
Varaordfører Marius Nilsen (Sp) og ordfører Ragnhild Vassvik (Ap) i Gamvik kommune.

Ledergruppa i Gamvik varslet mot varaordføreren. Nå er han deres nye sjef

Da den innstilte kandidaten til kommunedirektørstillingen trakk seg, ble varaordføreren i Gamvik valgt til ny toppsjef. Ledergruppa varslet mot varaordføreren i sommer.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg ser at situasjonen er litt spesiell, men flertallet i kommunestyret ønsket varaordfører Marius Nilsen. Han har stått på søkerlista flere ganger tidligere, uten at han har kommet til vurdering. Det er et varsel mot ham, men dette må varaordføreren selv ha vurdert, sier ordfører Ragnhild Vassvik (Ap) i Gamvik.

«Motkrefter i sving»

Etter at kommunedirektør Jan Magne Stensrud sa opp sin stilling i slutten av august, har Gamvik kommune vært på jakt etter en ny toppleder. 

Av sju søkere valgte ansettelsesutvalget å innstille Ellen Beccer-Brandvold til stillingen som kommunens nye kommunedirektør. Hun var kommunens toppleder i tre år fram til 2018. Da kommunestyret skulle behandle saken i slutten av november hadde hun trukket sin søknad.

«Jeg kjenner kommunen, det gjør at jeg fikk den ubehagelige følelsen i går kveld at det nå er sterke motkrefter i sving. Derfor brukte jeg kvelden i går til å sondere og har fått bekreftet min antakelse. Det er hektisk aktivitet der ute, usanne rykter spres», skrev Beccer-Brandvold i et brev til ordfører Ragnhild Vassvik (Ap).

Ordfører Ragnhild Vassvik synes det er trist at Beccer-Brandvold valgte å trekke seg.

– Det er trist at «gatas parlament» skal få styre dette, sier ordføreren.

Beccer-Brandvold uttaler til Kommunal Rapport at hun ikke ønsker å kommentere saken utover det hun skrev til ordføreren.

Varslet mot varaordføreren

Etter forslag fra Ap, Sp og Frp ble varaordfører Marius Nilsen (Sp) konstituert som midlertidig kommunedirektør inntil fast kommunedirektør er på plass. 

I slutten av august varslet fire medlemmer av kommunedirektørens ledergruppe mot Marius Nilsen. I varselet viser ledere til at de opplevde at Nilsen i et politisk møte i august gikk til verbalt angrep på administrasjonens ledere.

«Han fremmet usanne påstander mot administrative ledere og usaklig kritikk av saksbehandlingen administrasjonen legger fram. Marius Nilsen, på meget tynt grunnlag, rettet kritikk mot sittende kommunedirektør og ba ham vurdere å fratre sin stilling», heter det i varselet som Kommunal Rapport har fått tilgang til.

«Skaper frykt»

Lederne mente at varaordføreren brøt kommunens gjeldende etiske retningslinjer, og at hans atferd skapte frykt og uro blant lederne.

«Det påvirker det daglige arbeidet, det skaper en frykt for å gjøre feil, for at man ikke skal strekke til og for å møte politikere i politiske møter.

Kommunal Rapport har i flere dager forsøkt å komme i kontakt med konstituert kommunedirektør Marius Nilsen, men han har ikke svart på våre henvendelser verken på telefon, e-post eller tekstmelding. Forsøk på å få ordføreren til å anmode Nilsen til å svare på våre henvendelser har heller ikke ført frem.

– Ikke uten grunn at vi varslet
Kommunal Rapport har vært i kontakt med oppvekstleder Margareth Paulsen, som er en av varslerne. Hun betegner ansettelsen av Marius Nilsen som ny kommunedirektør som problematisk.

– Det er ikke uten grunn at vi varslet, slik at ansettelsen av ny kommunedirektør oppleves som problematisk. Vi ønsker derfor at ordføreren tar fatt i denne saken, sier Paulsen.

Hun opplyser videre om at varslerne ikke har mottatt informasjon om at varselet mot Nilsen er ferdig behandlet.

Ordfører Ragnhild Vassvik uttaler til Kommunal Rapport at varslingssaken mot Marius Nilsen skal behandles av en ekstern faglig aktør.

Powered by Labrador CMS