Nyheter

Opposisjonspolitiker Ole Bernt Wang (V) i Porsgrunn mener ordføreren har valgt side i konflikten mellom ledergruppa og rådmannen.
Opposisjonspolitiker Ole Bernt Wang (V) i Porsgrunn mener ordføreren har valgt side i konflikten mellom ledergruppa og rådmannen.

Opposisjonspolitiker mener ordføreren har ofret rådmannen

Opposisjonspolitiker Ole Bernt Wang (V) i Porsgrunn er kritisk til hvordan ordføreren har møtt mistilliten fra ledergruppa mot rådmannen.

Publisert Sist oppdatert

– I denne saken fremstår kommunen som en dårlig arbeidsgiver. Jeg synes ordføreren bør ta selvkritikk for å ha håndtert denne saken på en meget klønete og lite tillitvekkende måte, sier opposisjonspolitiker Ole Bernt Wang (V) i Porsgrunn kommune.

– Ingen dypere innsikt

Før jul i fjor skal ledergruppa i Porsgrunn ha kontaktet ordfører Janicke Andreassen (Ap) for å rette mistillit mot rådmannen. Ifølge rådmannen ble hun informert om mistilliten av ordføreren i starten av desember, og omtrent samtidig gikk rådmannen ut i sykmelding.

Mandag i forrige uke behandlet bystyret i Porsgrunn en sak om oppfølging av rådmannens sykmelding bak lukkede dører. Ifølge opposisjonspolitikeren Wang kom det i dette møtet ikke fram noe konkret om hva mistilliten mot rådmannen dreier seg om.

– Det dreier seg åpenbart om en konflikt mellom ledergruppa og rådmannen, men bystyret fikk ingen dypere innsikt i saken på dette møtet, sier Wang.

Fått info fra pressen

Ifølge Venstre-politikeren har ordføreren vist til at det er en personalsak, og hun har gitt lite informasjon om hva ledergruppas misnøye dreier seg om. Det han vet om innholdet i kritikken mot rådmannen hevder Wang at han fått fra lokalavisene.

– Det betyr at ordføreren sitter med all makt til å definere hva som er sakens innhold, og det synes jeg er svært uheldig, sier Wang.

Ordfører Janicke Andreassen har ingen kommentar til kritikken Ole Bernt Wang retter mot henne.

– Har kjørt et sololøp

I gjeldende reglement for delegering og innstilling i Porsgrunn kommune står det følgende:

«Rådmannens lønns og arbeidsforhold ivaretas normalt av ordfører, varaordfører og opposisjonsleder i fellesskap».

I denne saken mener Wang at ordføreren har brutt mot delegeringsreglementet.

– I denne saken har ordføreren valgt å kjøre et sololøp, og hun er den eneste som kjenner sakens fulle innhold. Enten er dette lite profesjonelt håndtert, eller så er det gjort bevisst for å oppnå et ønsket politisk resultat, sier Wang.

Redd det er for sent

Hva konkret ledergruppas mistillit mot rådmannen dreier seg om, mener rådmann Rose-Marie Christiansen at hun heller ikke har fått noen detaljert informasjon om.

– Hva konkret det dreier seg om vet jeg fortsatt ikke, og noe skriftlig rundt dette har jeg ikke sett, har Christiansen uttalt til Kommunal Rapport.

Dette betegner Venstre-politier Wang som meget underlig.

– En arbeidskonflikt har alltid to sider, og da er det helt elementært at man lytter til begge parter før man går videre. I denne saken opplever jeg at ordfører har bestemt seg for at rådmannen skal vekk, uten å gi rådmannen muligheten til å få kontradiksjon mot den kritikken som har blitt rettet mot henne. Det er amatørmessig, sier Wang.

Bystyret har nedsatt et utvalg som skal følge prosessen videre, men han er redd at saken har kommet så skjevt ut at den kun har et tenkelig utfall: At rådmannen går.

– Jeg er redd det er for sent å få saken inn på rett spor, og at eneste utfall nå er sluttpakke, sier Wang.

Powered by Labrador CMS