Nyheter

Rådmann Rosa-Maria Christiansen og Porsgrunn kommune har inngått en avtale om studiepermisjon og hjemmekontor.
Rådmann Rosa-Maria Christiansen og Porsgrunn kommune har inngått en avtale om studiepermisjon og hjemmekontor.

Rådmannen får studiepermisjon og hjemmekontor med full lønn i to år

Porsgrunn kommune og rådmann Rose-Marie Christiansen har inngått en avtale. De neste to årene skal rådmannen ha studiepermisjon og hjemmekontor.

Publisert Sist oppdatert

– Først og fremst er jeg lettet og glad over at det nå har kommet en løsning i saken. Ut ifra omstendighetene tenker jeg at avtalen er ok, uttaler Rose-Marie Christiansen til Kommunal Rapport.

Godt fornøyde

Før jul i fjor kontaktet ledergruppa i Porsgrunn ordføreren og rettet kritikk og mistillit mot rådmann Rose-Marie Christiansen. Mistilliten skal ha kommet etter en periode med intern uro i toppledelsen. Kommunen har nektet innsyn i ledergruppas mistillit mot rådmannen, så hva konkret kritikken dreier seg om har ingen fått vite.

Kommunen har forhandlet med rådmannen om en løsning på situasjonen, og torsdag denne uka vedtok bystyret i Porsgrunn å godkjenne en avtale med Christiansen.

– Partene er godt fornøyd med å ha kommet til enighet i denne saken og har ingen behov for å kommentere saken ut over dette. Porsgrunn kommune vil selvsagt oppfylle punktene i den inngåtte avtalen, skriver ordfører Janicke Andreassen til Kommunal Rapport.

Har vært krevende

Rådmannen har siden desember i fjor vært sykmeldt, og hun har opplevd det siste halvåret som svært krevende.

– Spesielt krevende har det vært ikke å kunne forsvare meg mot spekulasjoner. Nå håper jeg det blir ro i saken, uttaler Christiansen.

Hun skal fortsette å bo i Porsgrunn, og hun ønsker at kommunen fortsatt skal være en velfungerende bokommune.

– Jeg ønsker derfor kommunen lykke til i sitt arbeid, uttaler Christiansen.

Spesialrådgiver med rådmannslønn

I avtalen partene har blitt enige om gis Christiansen studiepermisjon med full lønn fra tidspunktet hun er friskmeldt til 30. juni 2025. I permisjonstiden kan imidlertid Christiansen ta seg annet arbeid uten at lønnen fra kommunen avkortes. I juni neste år går deretter Christiansen  inn i en ny stilling som spesialrådgiver med full rådmannslønn.

«Som spesialrådgiver står Christiansen til disposisjon for Porsgrunn kommune for å utføre arbeidsoppgaver innenfor sitt kompetanseområde», heter det i avtalen.

Arbeider fra hjemmekontor

Etter ett år som spesialrådgiver skal arbeidsforholdet til Christiansen avsluttes, og hun skal arbeide fra hjemmekontor.

«Arbeidet skal utføres fra hjemmekontor med mindre annet avtales», heter det i avtalen.

I avtalen får Christiansen frihet til å omgjøre dette ansettelsesforholdet fra arbeidsinntekt til etterlønn mot bortfall av arbeidsforholdet.

Porsgrunn kommune påtar seg å dekke Christiansens advokatutgifter opp til 130.000 kroner, og i avtalen står det at ingen av partene har behov for å kommentere saken.

Powered by Labrador CMS