Nyheter

Ordfører Hans-Erik Ringkjøb (Ap) i Voss er en av ti søkere til kommunedirektørjobben i Alver.
Ordfører Hans-Erik Ringkjøb (Ap) i Voss er en av ti søkere til kommunedirektørjobben i Alver.

Voss-ordfører vil bli toppleder i Alver

Avtroppende ordfører i Voss er én av ti søkere til kommunedirektørjobben i Alver.

Publisert Sist oppdatert

Hans-Erik Ringkjøb ga i fjor beskjed om at 12 år som ordfører i Voss var nok. Nå vil han friste lykken som kommunedirektør i Alver, etter at Ørjan Raknes Forthun gir seg 31. oktober. 

Forthun inngikk sluttavtale med kommunestyret i mai, etter at kommunestyret vedtok kritikk mot topplederen for hans håndtering av to lærersaker.

På søkerlista står også Atle Fasteland, kommunedirektør i Vaksdal. 

– Det har vært stor interesse og gode søkere. Vi er godt fornøyd med søkergrunnlaget og jeg har god tro på at den neste kommunedirektøren finnes blant kandidatene. Dette viser at Alver er en attraktiv og spennende kommune, sier ordfører Sara Hamre Sekkingstad i en pressemelding.

Var tidligere forsker

Før han overtok ordførerklubba, jobbet Ringkjøb som assisterende rektor ved Voss gymnas. Han har en doktorgrad i administrasjon- og organisasjonsvitenskap, og har flere perioder bak seg som forsker ved Rokkansenteret. 

Også Atle Fasteland har erfaring fra skolesektoren, både som lærer og rektor. Før han ble toppleder i Vaksdal i 2019, var Fasteland toppleder i tidligere Gaular kommune. 

På lista står også Silje-Iren Netteland Olsen, avdelingsdirektør hos Nav hjelpemiddel og tilrettelegging. Olsen kom fra stillingen som enhetsleder i Vaksdal kommune.

Her er lista

  • Paal Tonning (57), driftsansvarlig, Alver
  • Hans-Erik Ringkjøb (53), ordfører i Voss, Voss
  • Silje-Iren Netteland Olsen (47), avdelingsdirektør, Bergen
  • Therese Steen Johansen (55), kommunalsjef, Fredrikstad
  • Lauras Nareiko (40), doktorgradskandidat, Oslo
  • Atle Fasteland (62), kommunedirektør, Vaksdal
  • Andreas Thon (45), uten stillingstittel, Alver

Tre personer har fått innvilget unntak fra kravet om offentlighet på søkerlista. Alle tre er menn. Fem søkere trakk seg før søkerlista ble offentliggjort.

Powered by Labrador CMS