Nyheter

Styreleder Gunn Marit Helgesen i KS ønsker gjenvalg.
Styreleder Gunn Marit Helgesen i KS ønsker gjenvalg.

Gunn Marit Helgesen ønsker gjenvalg som KS-leder

KS-leder Gunn Marit Helgesen sier hun stiller seg til disposisjon. Partiene jobber nå med å finne sine kandidater til KS-styret.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er like motivert som jeg alltid har vært for å jobbe for kommunesektorens rammevilkår. Jeg er også brennende opptatt av demokrati, og mener kommunesektoren trenger sterke talspersoner for lokaldemokratiet, sier Helgesen. 

Hun har sagt til Høyre at hun stiller seg til disposisjon som partiets kandidat til KS-ledervervet, men valgkomiteen har ikke avsluttet sitt arbeid ennå. 

Helgesen sitter nå som representant i Telemark fylkesting og Porsgrunn kommunestyre, og man må ha lokalpolitiske verv for å sitte i KS-styret.

Fikk opprykk etter Gram

Det skal velges nytt hovedstyre og landsstyre på landstinget i Trondheim den 13–14. februar. Landstinget er KS' øverste organ og arrangeres hvert fjerde år, etter et kommune og fylkestingsvalg. Landstinget velger KS' politiske ledelse, vedtar kontingent og vedtekter og kommunesektorens politiske prioriteringer.

Helgesen var styreleder i KS i to perioder fra 2012 til 2020. På landstinget i 2020 ble hun valgt til første nestleder, og Bjørn Arild Gram (Sp) ble valgt til leder. Etter to år ble Gram kommunalminister og så forsvarsminister. Helgesen rykket da opp som leder.

Har mange verv

Helgesen har mange internasjonale verv som følger av lederverv i KS.

Siden desember 2013 har hun vært medlem av Executive Bureau (hovedstyre) i den europeiske paraplyorganisasjonen Council of European Municipalities and Regions (CEMR). I 2022 ble hun valgt som president i organisasjonen etter å ha vært co-president (nestleder) siden 2016. 

Videre er hun medlem av Executive Bureau og World Council i den verdensomspennende kommuneorganisasjonen United Cities and Local Governments (UCLG).

Gunn Marit Helgesen er medlem og leder av Norges delegasjon til Europarådets Kommunalkongress, visepresident i Byrået (styret) og medlem av Monitoring Committee.

Er i tenkeboksen

Hun er også visepresident i Conference of Peripheral and Maritime Regions (CPMR) fra 2000, og har tidligere vært president i Nordsjøkommisjonen.

KS har to nestledere. Første nestleder er fylkesordfører Sven Tore Løkslid (Ap) i Telemark og andre nestleder er ordfører Jenny Følling (Sp) i Sunnfjord kommune. Følling har sagt hun ønsker å fortsette dersom hun blir spurt. Løkslid har signalisert at han er i tenkeboksen.

Partiene har så vidt begynt sitt arbeid med å finne kandidater til de styrende organer i KS.

Powered by Labrador CMS