Nyheter

Kjetil Wold Henriksen fikk 11 måneder som konstituert kommunedirektør i Hamar. Nå har han søkt jobben som toppleder i Lom.
Kjetil Wold Henriksen fikk 11 måneder som konstituert kommunedirektør i Hamar. Nå har han søkt jobben som toppleder i Lom.

Seks kjemper om jobb som toppleder i Lom

Blant dem er Kjetil Wold Henriksen, som sluttet i Hamar da han ikke fikk fast opprykk som toppsjef.

Publisert Sist oppdatert

Det var i november at Elin Fjeldberg sa opp jobben som toppleder i Lom for å bli kommunedirektør i Nord-Fron. Da hadde hun vært i stillingen siden mars 2020. Nå vil fem menn og én kvinne ta over hennes jobb. 

– Jeg tenker at det er ei bra liste med mange aktuelle kandidater. Så det må være innafor, sier ordfører Kristian Frisvold (Bygdalista).

Han håper at kommunestyret kan ansette ny kommunedirektør i mars. Første møte er 6. februar, og Frisvold tror ikke de rekker å bli ferdige til det.

Fikk ikke jobb – sa opp

Blant søkerne er Kjetil Wold Henriksen, arbeidende styreleder i Norsk Kommunalteknisk Forening. Han sa opp jobben som kommunalsjef i Hamar kommune i fjor vår, da han ikke fikk jobben som ny toppleder etter Christl Kvam. Henriksen hadde da vært konstituert kommunedirektør i Hamar i 11 måneder.

– Etter en lang karriere i kommunen, tok jeg en tenkepause for å finne ut av hva jeg ville bruke tiden på videre. Nå har jeg landet på at jeg vil tilbake til kommunen, sier Henriksen.

Tidligere har han jobbet i relativt store kommuner, som Ringsaker og Hamar. Henriksen sier det er et bevisst valg å søke seg til en mindre kommune, der kommunedirektøren gjerne blir mer konkret involvert. 

– Jeg synes Lom er en flott kommune. Jeg har vært inne og sjekket økonomi og status for øvrig. Nå har jeg akkurat søkt. Dette er en prosess der begge parter må finne ut av om man er rett match, sier Henriksen.

Konstituert toppsjef

På søkerlista står også Knut Håvard Meldal, som ble konstituert som kommunedirektør i Nord-Fron i desember. Han er til vanlig sektorsjef for oppvekst i samme kommune.

Henrik Dalelid Vedde er daglig leder i Fergeaksjonen. Han kom fra jobben som daglig leder i Maritimt Forum. Vedde har også erfaring som daglig leder i Haram næring og innovasjonsforum og prosjektleder for Ungt Entreprenørskap Norge.

Jostein Gårderløkken er plan og teknisk sjef i Ringebu. Han har tidligere vært teknisk sjef og brannsjef i Vågå. Gårderløkken har også erfaring som daglig leder i et anleggsentreprenørselskap.

Her er lista

  • Kjetil Wold Henriksen (47), arbeidende styreleder, Hamar
  • Henrik Dalelid Vedde (49), daglig leder, Langevåg
  • Lars Samuel Samuelsen (46), bataljonssjef, Oslo
  • Knut Håvard Meldal (51), kommunedirektør, Kvam
  • Jostein Gårderløkken (52), plan og teknisk sjef, Vinstra

En kvinne har fått innvilget unntak fra offentlighet på søkerlista.

Powered by Labrador CMS