Nyheter

Bø klarte ikke å vedta årsregnskap for 2022 innen fristen, dermed ender kommunen på Robek.
Bø klarte ikke å vedta årsregnskap for 2022 innen fristen, dermed ender kommunen på Robek.

Robek-lista utvides med tre nye kommuner

Heller ikke Bø kommune slipper unna Robek.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til Bø, er også Kautokeino og Nordkapp innmeldt i Robek, ifølge Kommunal- og distriktsdepartementet.

Bø lå an til å kunne unnslippe Robek, men nå havner Bø på lista fordi kommunen ikke klarte å vedta årsregnskap for 2022 innen fristen 30. juni 2023.

Ifølge Statsforvalteren i Nordland var utfordrende personalsaker årsaken til at Bø ikke klarte å overholde fristen. Blant annet fratrådte både kommunedirektør og økonomisjef sine stillinger.

Statsforvalteren mente derfor at det ikke var behov for innmelding, men ba Kommunal- og distriktsdepartementet om en tilbakemelding på vurderingen. Nå har departementet altså konkludert. 

Ordfører Sture Pedersen (H) tar innmeldingen med stoisk ro.

– Det blir ingen sure miner. Vi har gjort en feil, sier han til NRK.

Opplevde datainnbrudd 

Årsaken til at Kautokeino havner på Robek er at årsregnskap 2022 ikke ble godkjent av kommunestyret før i desember 2023. 

– Bakgrunnen er at kommunens revisjonsselskap hadde et datainnbrudd våren 2023 og hadde derfor ikke mulighet til å revidere kommunenes årsregnskap før høsten 2023, skriver Kautokeino på sine nettsider. 

Også her var Statsforvalterens vurdering at de seks kommunene som var berørt av revisjonens datainnbrudd, ikke skulle bli satt på Robek-lista.

Nordkapp ble også rammet av datainnbruddet. Kommunen er innmeldt i Robek fordi kommunen ikke klarte å vedta årsregnskap for 2022 innen fristen. 

Totalt er sju kommuner meldt inn i Robek hittil i år, mens to kommuner er meldt ut. Det står nå totalt 17 kommuner på Robek-lista. 

Powered by Labrador CMS