Nyheter

Rådmannen i Iveland, Sten Reisænen, ble oppsagt med øyeblikkelig virkning torsdag kveld. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
Rådmannen i Iveland, Sten Reisænen, ble oppsagt med øyeblikkelig virkning torsdag kveld. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Rådmannen i Iveland har fått sparken: – Jeg er skuffet

Et enstemmig kommunestyre besluttet å si opp Sten Albert Reisænen med øyeblikkelig virkning torsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Reisenæn ble fratatt alle arbeidsoppgaver i oppsigelsestiden, går det fram av møteprotokollen. Kommunestyret begrunnet vedtaket i «arbeidstakers forhold». Det ekstraordinære kommunestyremøtet foregikk bak lukkede dører torsdag kveld.

I en pressemelding skriver Iveland kommune at oppsigelsen er begrunnet i kommunestyrets manglende tillit til rådmann som øverste administrative leder. 

«Kommunestyret har ikke lenger tillit til at rådmann kan sikre et godt og forsvarlig arbeidsmiljø for alle ansatte. Mangelen på tillit har også sammenheng med manglende forståelse og etterlevelse av forvaltningslovens habilitetsregler og regler for forsvarlig sakshåndtering», står det i pressemeldingen.

Reisænen: – Jeg er skuffet

– Jeg har ikke så mye å si, annet enn at jeg er skuffet over at de har gått til det skrittet. Jeg fikk oppsigelsen i morges. Jeg har snakket med min advokat. Vi skal tenke over helga før vi vurderer om vi skal gå videre med saken, sier Reisænen til Kommunal Rapport.

Han sier at han har hatt 13,5 fine år i Iveland kommune, der de har fått til mye sammen.

Reisenæn startet som toppleder i Iveland i 2010, og kom da fra Nav.

Fædrelandsvennen skriver fredag at Agder kommunerevisjon har undersøkt et varsel mot Reisænen siden i fjor sommer. Rapporten ble behandlet av kommunestyret 21. mars, og er ikke offentliggjort. Kommunestyret besluttet da å engasjere advokat.

Benekter alle anklager

Ifølge Fædrelandsvennen skal det ha kommet flere anklager mot Reisænen:

  • Ifølge anklagene skal han skal ha vært involvert i omleggingen av en rørledning, som ga økonomiske fordeler til en venn.
  • Ifølge anklagene skal han ha vært involvert i ansettelsen av en venn, og gitt lønnsøkning til vennen – uten at habiliteten ble vurdert.
  • Ifølge anklagene skal rådmannen ha skapt en fryktkultur i kommuneadministrasjonen.

Reisænen har benektet alle anklagene.

– Jeg kjenner innholdet i varselet. Jeg har sagt at jeg ikke er enig i anklagene som går fram av varselet, og som er brukt som begrunnelse av kommunestyret, sier Reisænen.

Anerkjenner belastning

I pressemeldingen anerkjenner kommunestyret at det har vært en svært belastende tid for alle berørte parter. 

«Kommunestyret er svært takknemlig for at ny konstituert rådmann, Egil Mølland, har sagt ja til å tre inn i rollen som rådmann inntil videre og har tro på at han, sammen med øvrig ledergruppe kan ivareta de ansatte og organisasjonen på en god måte», står det i pressemeldingen.

Iveland-ordfører Jan André Myhren (H) har ikke vært tilgjengelig for ytterligere kommentarer fredag. På SMS skriver han at han sitter opptatt i møter hele dagen.

Powered by Labrador CMS