Nyheter

Lokaldemokratibibliotekcampingvogna i Lier er et samarbeid med kunstner Anne-Britt Rage.
Lokaldemokratibibliotekcampingvogna i Lier er et samarbeid med kunstner Anne-Britt Rage.

I denne campingvogna bygges lokaldemokrati

En brukt campingvogn skal være med på å utvikle lokaldemokratiet i Lier. – Vi ønsker å utfordre oss selv, sier biblioteksjef Aleksander Kristung.

Publisert Sist oppdatert

En fargerik gammel campingvogn i Lier er ikke resultat av en reisendes behov for å skille seg ut på campingplassen. Det er en del av Lier biblioteks prosjekt med litteraturformidling utenfor bibliotekets fire vegger.

– Vi ønsker å utfordre oss selv på hvordan biblioteket kan utvikle demokratiet i vår kommune, og hvordan vi kan jobbe på nye måter med brukermedvirkning for å få dette til, forteller biblioteksjef Aleksander Kristung.

Gjennom forsommeren skal vogna rulle rundt i Lier. På ulike steder kan man blant annet høre godnatthistorier eller jordbærhistorier, eller møte frivilligheten. 

Innbyggerne kan også møte ordføreren i vogna et par dager i juni.

Campingvogna ble innkjøpt på Finn i fjor sommer og er en del av prosjekt Res Bibliotheca. Dette prosjektet har fått 350.000 kroner fra Nasjonalbiblioteket og har som mål å være en aktiv samfunnsutvikler i kommunen ved å skape møteplasser som fremmer fellesskap, lokaldemokratisk engasjement og bidrar positivt til helsefremmende lokalsamfunn.

Selve biblioteket i Lier ligger i en bortgjemt andreetasje i et forretningsbygg. Ifølge biblioteksjefen er campingvogna en mulighet til å nå alle innbyggerne – også dem som ikke bruker biblioteket til vanlig.

– På veien finner vi utrolig mange kreative påfunn og opplever mye engasjement fra folk når de hører om vogna, sier Kristung.

Han mener vogna utfordrer selve biblioteket på demokratiutvikling.

– Fra å være steder med store boksamlinger og kontroll over utlån/innlevering, handler det nå også om å utvikle biblioteket som møteplass, og være et senter som lokalbefolkningen kan bruke, for eksempel til å knytte nettverk og finne sin stemme.

Powered by Labrador CMS