Nyheter

Oslo konkurranseutsetter fire sykehjem

Oslo kommune konkurranseutsetter fire sykehjem. De mener det vil føre til mer innovasjon og bedre tjenester.

Publisert Sist oppdatert

Det er langtidshjemmene Kantarellenhjemmet, Abildsøhjemmet, Bjølsenhjemmet og Uranienborghjemmet i Oslo som konkurranseutsettes.

I en pressemelding skriver kommunen at selv om det kommunale tilbudet skal være bærebjelken, er målet et mangfold av kommunale, private kommersielle og private ideelle aktører.

– Det vil føre til mer innovasjon og bedre tjenester, til det beste for innbyggerne, skriver kommunen.

Helsebyråd Saliba Andreas Korkunc (H) sier at en stor økning i antall pleietrengende eldre kombinert med mangel på helsepersonell vil sette helse- og omsorgstjenesten på prøve fremover.

– Det viktigste for byrådet er at kvaliteten i tjenestene blir bedre, og at vi løser utfordringene vi står overfor. For å klare det må vi ta alle gode krefter i bruk.

Byrådet opplyser at de har vært tydelig på at konkurranseutsetting ikke skal skje på bekostning av de ansattes lønn- og arbeidsvilkår, men Fagforbundet Oslo mener hundrevis av ansatte nå blir kastet ut i usikkerhet.

– Av erfaring vet vi at de ansatte over tid vil tape både lønns- og pensjonsmessig, sier leder Roger Dehlin.

– Vi har folk som har vært med på flere runder med konkurranseutsetting. Alle ganger har det endt med dårligere pensjonsordninger og lavere lønn. Dessverre er det ingen grunn til å tro at det blir bedre denne gangen. Dette er en trist dag, sier Siri Follerås, leder i Fagforbundet pleie og omsorg.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS