Nyheter

Byråd for kunnskap og utdanning Anniken Hauglie beklager at noen velger å slutte, men avviser at dette går ut over kvaliteten i barnehagene. Foto: Berit Almendingen
Byråd for kunnskap og utdanning Anniken Hauglie beklager at noen velger å slutte, men avviser at dette går ut over kvaliteten i barnehagene. Foto: Berit Almendingen

Ansatte flykter før privatisering

Ansatte flykter fra Oslo-barnehager før de skal privatiseres. Oslos utdanningsbyråd Anniken Hauglie (H) beklager, men avviser at dette går ut over barna.

Publisert Sist oppdatert

I Fagerholt barnehage i Alna bydel har seks pedagogiske ledere sluttet. I Holmen barnehage i Vestre Aker bydel har seks av ni sluttet, og i Asperud barnehage på Holmlia i Søndre Nordstrand har ni av 14 sluttet som følge av at kommunens privatiseringsvedtak, melder NRK.no.

– Jeg ser ingen annen mulighet enn å slutte, for jeg kommer til å tape lønn og pensjon, sier pedagogisk leder Anne Karin Wahl Bjelkevik i Asperud barnehage.

Hun har jobbet åtte år i samme barnehage, og gjør det klart at det er med tungt hjerte hun har gått til det skritt å si opp.

Byråd for kunnskap og utdanning Anniken Hauglie beklager at noen velger å slutte, men avviser at dette går ut over kvaliteten i barnehagene.

– Tilbakemeldingene jeg får er at man klarer å rekruttere nye ansatte til tross for at man står midt oppe i denne situasjonen. Mitt mål er å sørge for at alle barnehagene har høy kvalitet, sier hun.

Byrådet i Oslo sendte i vår på høring et forslag om å privatisere ti barnehager med til sammen nærmere 600 barn. Det utløste massive protester både fra foreldreutvalg, enkeltforeldre og ansatte, som fryktet dårligere lønns- og arbeidsvilkår og dermed dårligere og mer ustabile fagmiljøer. Byrådet valgte likevel å gå videre med planene.

Powered by Labrador CMS